Dahlia, sommar i din boll

Dahlian är en vacker, fullblommig sommarblomma med en lång tradition. Växten är uppkallad efter den svenske botanisten Dahl, som var den första europé som fick tag på växten omkring 1800. Ursprungligen kommer växten från Mexiko. Utforskare tog växten med sig till Europa.

Om Dahlia
Dahlian hade länge bilden av att vara en växt för farfar och mormor. Under de senaste åren har vinageplantan blivit mycket trendig. Det är inte så konstigt, eftersom de är vackra blommor i otroligt många olika varianter: från enblommiga vita blommor till sfäriska röda sammetskulor med små, skedformade kronblad. Det finns många speciella Dahlior med speciella namn. Till exempel Dahlia Café au Lait eller Dahlia Crème de Cassis.

Dahlior blommar länge och rikligt och finns i oändliga variationer av färger och former. De är perfekta blommor för att ge färg åt trädgården från slutet av sommaren till den första frosten. De kombineras vackert med blomsterlökar. Som snittblomma kan du också ta dem från trädgården till vardagsrummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.